Новини

28.09.2022

example

EasyPay и Microinvest въвеждат QR код за плащане на фактури в брой на каса

EasyPay и Microinvest пускат нова услуга, с която улесняват плащането на фактури в брой. Всички счетоводни и складови програми като Microinvest Sklad Pro, Invoice Pro, Micro.BG и др. генерират QR код на фактурата, с който тя може да бъде платена на каса в брой в над 1800 локации на EasyPay.Услугата спестява време, тъй като информацията от QR кода генерира автоматично платежно нареждане. По този начин се избягват и технически грешки относно номера на документа и сумата, дава се и по-ясна информация в банковото извлечение за това кой документ се разплаща.

Най-голяма е ползата за счетоводителите, чиято работа значително се улеснява, за собствениците на малък бизнес, които сами обслужват плащанията си или пък тези, които не използват банкиране и се разплащат само в брой.

Плащането с QR код на каса на EasyPay се таксува според установените тарифи на компанията.

Новини

14.09.2022

example

Фишовете за неправилно паркиране на ЦГМ вече могат да се плащат и в EasyPay

Фишовете, наложени за неправилно паркиране по Закона за движение по пътищата, които издава Службата за контрол на Центъра за градска мобилност, вече могат да се плащат в касите на EasyPay. Новата възможност има за цел максимално да улесни клиентите.

Става дума за т.нар. неприсъствени фишове, при които не е необходимо водачът да е в автомобила, за да се счита, че той е връчен. Самият процес на издаването му е дигитален и веднага се отразява като задължение на нарушителя.

Нововъведението е, че на всеки издаден фиш има уникален десетцифрен код, който е достатъчен за плащане на каса на EasyPay. Така се дава възможност на клиентите да използват мрежата на EasyPay с близо 3000 локации в цялата страна. Важно е да се знае, че задължението се отчита веднага, няма срокове за изчакване. Това стана възможно благодарение на екипната работа между дружеството, „Информационно обслужване“ и дирекция „Общински приходи“ на Столичната община.

Срокът за плащане е 7-дневен през данъчните служби на общината (без допълнителна такса), по банков път или на каса на EasyPay. Санкциите по ЗДвП са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева.

На интернет страницата на ЦГМ има и специална секция, в която всеки водач може да провери дали има наложена санкция чрез фиш и да я плати онлайн или по някой от другите канали. През сайта на дружеството проверката на задълженията става по номер на автомобила, по ЕГН или ЕИК, което е улеснение и за фирмените, и за лизинговите превозни средства.

Новини

31.08.2022

example

EasyPay и Mastercard дават 3 уикенда в планината и 30 кошници за пикник

Този септември, ако плащате битовите си сметки с Mastercard® през чатбота на EasyPay във Viber, може да спечелите уикенд в планината за двама (от общо 3) или една от 30 кошници за пикник.

Периодът на кампанията е от 01-ви до 30-и септeмври 2022 г. и важи за плащания на сметки с Mastercard® през чатбота на EasyPay във Viber. Към момента той се ползва от 300 000 потребители у нас и може да бъде намерен и добавен през търсачката на приложението. С еднократно въвеждане на абонатните номера за съответните битови сметки, клиентите могат да получат информация за размера им и да ги платят. За още по-голямо улеснение, услугата може да бъде активирана и на EasyPay каса само за няколко минути.

При заплащането на сметки в бота на EasyPay във Viber клиентите получават дигитална разписка, като по този начин се ограничава използването на хартия. Организаторите напомнят, че 59% от боклука на Земята е хартия, за направата на 1 лист хартия се изразходва най-малко чашa и половина вода, a 42% от дърветата се изсичат за направата на хартия.* Mastercard® припознава иновацията на EasyPay за дигитална разписка като част от своята Зелена мрежа от каузи, които имат за цел да опазят природното ни богатство.

* Източници на данните: theworldcounts.com и library.illinois.edu

Медии

04.05.2020

EasyPay пуска платежна карта без такси

Българският оператор EasyPay пусна нова платежна карта в момент, когато хората и малките бизнеси имат нужда от бързо получаване на сметка (IBAN) и карта към нея, с която да боравят лесно...

-- към статията
Медии

25.10.2018

БНБ издаде лиценз за извършване на дейност като дружество за електронни пари на „Изипей“ АД

На свое заседание, проведено на 25 октомври 2018 г., Управителният съвет на Българската народна банка издаде лиценз за извършване на дейност като дружество за електронни пари на „Изипей“ АД на основание чл. 37, ал. 2 във връзка с чл. 12, ал. 1 от Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС), ...

-- към статията
Медии

11.12.2017

Плащането в брой е форма на свобода

85% от плащанията все още се извършват в брой на каса. Голяма е групата от хора, която поръчва онлайн и плаща онлайн. Но много по-голяма е групата, която поръчва онлайн и плаща в брой. Това коментира изпълнителният директор на Изипей АД Георги Маринов в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева...

-- към интервюто

© Изипей АД 2006 - 2023. Всички права запазени.