услуги

Масови плащания - Захранване на микросметки

   

Захранвате микросметки на неограничен брой лица, регистрирани в системата за електронни плащания ePay.bg. Парите постъпили в Микросметка могат веднага да се ползват за плащания в Интернет, плащане на битови сметки, нареждане на банкови преводи и много други.

МИКРОСМЕТКА е платежен инструмент, който се открива и поддържа от Изипей, чрез сайта ePay.bg.

Как мога да получа Mикросметка?

За да получите Mикросметка, е необходимо да се регистрирате в системата за електронни плащания ePay.bg. Всеки регистриран потребител на системата получава безплатно Mикросметка. Ако вече имате регистрация в ePay.bg, достатъчно е да активирате Микросметката, като се запознаете и съгласите с общите условия за ползване. Активирането се извършва от вашата регистрация в ePay.bg, след вход в системата с парола и потребителско име.

 

За да захраните микросметки, е необходимо да посочите подробна информация за лицата, очакващи плащания. Информацията се подава от собствения ви компютър. Създава се файл, който съдържа следната информация:

• Сума за получаване от лицето
• КИН или E-mail от регистрацията на лицето в ePay.bg
• Описание за плащане към лицето

Може да свалите примерен файл тук.

След като изпратите формирания от вас файл на следния адрес: https://www.easypay.bg/mass_pay/upload_prr.cgi, ще получите „код на файла“, който е уникален за всяко масово плащане и потвърждава информацията, която сте подали за получателите.

Желаната от вас сума може да преведете по банков път или чрез ePay.bg. Задължително е въвеждането "кода на файла" в основанието на банковия превод. Записите се инициират автоматично. Получавате документ за превода на посочен от вас адрес или имейл.

За преводи по микросметка на клиента се прилагат входящите лимити за съответния клиент в зависимост от неговото потребителско ниво. Информация за лимитите може да видите тук --->

Дължимата такса за масовото плащане се изчислява автоматично по следния начин:

За всеки отделен ред с паричен превод от файла за масово плащане се изчислява таксата, в зависимост от размера на сумата на конкретния запис. Таксите за всички редове се сумират в зависимост от това дали общата сума за масовото плащане се внася в брой или по банков път се изчислява обща такса за плащането. Сумата от таксите се добавя към общата сума на пощенските записи и се заплащат предварително от наредителя, след което се стартира изпълнението на файла за масовото плащане. При получаването на всяка конкретна сума от паричния превод не се начислява такса за получателя.

Тарифата за таксите при заплащане на превода по банков път е следната:

Размер на превода Такса в лева
До 200,00 лв. 0,10 лв.
Над 200,00 лв. 0,20 лв.

 

Пример:
Ако във файла имате два парични превода както следва:
Размер на превода в лева Такса в лева
1 Иван Иванов; 10.00 лв 0.10 лв
2 Петър Петров; 201.00 лв 0.20 лв
Общата такса за файла е 0.30 лв

Операцията се извършва бързо, лесно и удобно.
По-подробна информация за извършване на процедурата по масови плащания, може да разгледате тук.

 

Васил ГеоргиевЗа повече информация и запитване не се колебайте да ни потърсите!

02/ 921 08 51, в.535 - Васил Георгиев
vgeorgiev@easypay.bg